Power by Viva
ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ & ZIYA AZAZI
Περιγραφή
Με το κεντρικό άξονα των χορό των Δερβίσηδων, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του τελετουργικού χορού των Σούφι και πως μπορεί ένας μυστικός χορός να μεταφραστεί σε μοντέρνα γλώσσα και έκφραση.
διαβάστε περισσότερα
Με το κεντρικό άξονα των χορό των Δερβίσηδων, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του τελετουργικού χορού των Σούφι και πως μπορεί ένας μυστικός χορός να μεταφραστεί σε μοντέρνα γλώσσα και έκφραση.
Για μια ακόμα φορά θα απολαύσουμε τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες του Τάγματος “Mevlevi” με τον εκστατικό περιστροφικό χορό , ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα ο γνωστός και εξαιρετικός χορευτής και χορογράφος, ο λεγόμενος Ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi, θα παρουσιάσει την πολυσυζητημένη παράσταση “Dervish In Progress”.

Οι Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες Mevlevi είναι μέλη του αρχαιότερου τάγματος των Σούφι , που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τον Τζελαλεντίν Ρούμι, που για πολλούς μελετητές θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους μυστικούς ποιητές του ανθρώπινου γένους και από τους συγχρόνους του, δόθηκε το όνομα «Μεβλάνα» που σημαίνει «ο δάσκαλός μας».
Οι Δερβίσηδες, μέσα από μια χορική ιεροτελεστία αιώνων, επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Κοινός στόχος όλων των σούφικων ταγμάτων των Δερβίσηδων και υπέρτατη επιθυμία, είναι η ένωσή τους με τον Αγαπημένο (Θεό) και η «Σεμά», ο εκστατικός,
περιστροφικός τους χορός, αποτελεί το βασικό όχημα για την πραγμάτωση του στόχου τους.
Οι Δερβίσηδες περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη τη σκηνή.

Ο Ziya Azazi γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Τουρκίας, αλλά ζει μόνιμα στην Βιέννη. Ξεκίνησε της σπουδές του πάνω σε μοντέρνο χορό και το 1999 άρχισε να εξερευνά των παραδοσιακό χορό των Σούφι. Την ιδία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς από το περιοδικό «Ballet International Magazine» που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.
Συνεχίζοντας την ανοδική του καριέρα συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα ως χορογράφος και σολίστ χορευτής, όπως: Vienna Volksoper ( όπου διδάσκει έως και σήμερα ) , Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά.Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, πάντα με standing ovation, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του, και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως π.χ Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercen Dede, Burhan Ocal.

Βασιζόμενος στη περιστροφική κίνηση των Δερβίσηδων παρουσιάζει μια σύγχρονη και άκρως καλλιτεχνική άποψη του χορού των Σούφι . Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.
Η παράσταση “Dervish in Progress” έχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, παντού προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού και παραμένει να θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του, μια παράσταση–σταθμός, όπου έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο κουλτούρα μυστικισμού όπως αυτοί των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μοντέρνα γλώσσα και έκφραση.
 • Θέσεις
  καθήμενων
Media
Παραγωγή

Intershow

Διεύθυνση
ΑΘηνας 10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
T.K.
54634
Τηλέφωνο
2315500088
Email
nikiker@gmail.com
ΔΟΥ
Δ Θες/νικης
ΑΦΜ
105039722
Εκδηλώσεις
 • ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ & ZIYA AZAZI - Θέατρο Παλλάς

Επιλογή εκδήλωσης

Δευ, 22/10
21:00
ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ & ZIYA AZAZI Θέατρο Παλλάς - Αθήνα, Αττική
10,00€ - 50,00€

Επιλογή θέσης

Πληροφορίες

Εισάγετε τον κωδικό προσφοράς:
Εφαρμογή
Επιλογή εισιτηρίων

Παρακαλώ επιλέξτε το πλήθος των εισιτηρίων που επιθυμείτε.

 1. Οι θέσεις προστέθηκαν με επιτυχία.
  Διαλέξετε απο τις διαθέσιμες έκπτωσεις ή διαγράψτε όσες θέσεις δεν θέλετε.
  Τέλος πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

 1. Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της εκδήλωσης. Κάθε ζώνη τιμών αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα διαζώματα στην κάτοψη. Συμβουλευτείτε τον χρωματισμό της ζώνης για την επιλογή διάζωματος.

 2. Επιλέξτε τις θέσεις που επιθυμείτε, πατώντας πάνω σε κάθε μια.

 3. Οι επιλεγμένες θέσεις εμφανίζονται κάτω απο την ζώνη τιμών που ανήκουν. Σε αυτό το σημείο έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε απο τις διαθέσιμες εκπτώσεις ή να αφαιρέσετε όσες θέσεις δεν θέλετε.

 4. Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων ανανεώνεται αυτόματα με κάθε προσθήκη/αφαίρεση θέσης ή αλλαγή έκπτωσης.

 5. Πατήστε "Συνέχεια" για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της κράτησης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία όπως φαίνονται στην κάρτα διαρκείας:
Όνομα: * Επώνυμο: *
Διάζωμα/Τμήμα: * Σειρά: * Θέση: *
Αναζήτηση