Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ
Περιγραφή

ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

διοργανώνει τη συναυλία

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108

την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Η αυλή της βίλας Καπαντζή μετατρέπεται σε φιλόξενο σκηνικό, που θα υποδεχθεί μια μοναδική μουσική παράσταση των αδερφών Βουγιουκλή: μια περιοδεία στη γεωγραφία της μουσικής.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή –δυο ξεχωριστές παρουσίες της ελληνικής μουσικής σκηνής, καθηλωτικές από τη σκηνική παρουσία μέχρι την ερμηνεία τους– τραγουδούν, a capella αλλά και με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας που παίζουν οι ίδιες, ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών από όλη τη Μεσόγειο: ρεμπέτικα και σεφαραδίτικα, μουσικές της Κάτω Ιταλίας αλλά και παραδοσιακά της Ανατολής και των Βαλκανίων.

Οι αυθεντικές ερμηνείες των δύο μουσικών-περφόρμερς με τις έντονα βαλκανικές επιρροές αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ’ όλη την υφήλιο καθώς και με δικές τους συνθέσεις.

Βιογραφικό:

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a capella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους το αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διάφορων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, ο Goran Bregovic, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Ψαραντώνης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιάννης Σπάθας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, οι Rotting Christ κ.ά.

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ: στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών του Μιλάνου, στο θρυλικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο International Mugham Center του Μπακού, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs ανά τον κόσμο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή ως Πολιτιστικού Κέντρου, από την αποκατάστασή της, το 1989 από την Εθνική Τράπεζα, μέχρι σήμερα.

Εισιτήριο θεάματος:

  • Κανονικό: 12 €
  • Φοιτητικό / Ανέργων: 10 €

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται μέσω του viva.gr, στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11  και στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βασιλίσσης Όλγας 108.

Εισιτήρια θα διατίθενται επίσης την ημέρα της συναυλίας στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Στην ταξιθεσία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 2310 295 170 & 2310 295 177

διαβάστε περισσότερα
  • Διάρκεια
    1:20'
  • Τρόποι
    πρόσβασης
Παραγωγή

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Μ

Διεύθυνση
Θουκυδίδου 13
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
T.K.
10558
Τηλέφωνο
2103221335
Email
Chara.fasouli@miet.gr
ΔΟΥ
ΣΤ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
090050811
Εκδηλώσεις
  • Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ - Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης