Το piano στα forte του
Περιγραφή

Αναλυτική παρουσίαση των συναυλιών

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, πλέον στον Πειραιά και την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου. Μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων ετών, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε έξι συνεχόμενες εβδομάδες μετά το Πάσχα. Πρόσθετα στοιχεία του φετινού κύκλου αποτελούν η συνέχεια της συνεργασίας με την ΑΣΟΝ, καθώς και το μάστερ κλας πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου, καθηγητή του Ωδείου της Νίκαιας.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος των πέντε ρεσιτάλ ξεκινάει στις 11 Μαΐου 2019, με την διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια Ναταλία Μιχαηλίδου, που έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Άπω Ανατολή και πρώην Σοβιετική Ένωση, έχοντας να επιδείξει συνεργασίες με σημαντικούς μαέστρους. Το ρεπερτόριό της εκτείνεται από την προκλασσική εποχή ως σύγχρονους σύνθετες, πολλοί εκ των οποίων τής έχουν αφιερώσει έργα. Η Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει ένα γαλλικό πρόγραμμα ρομαντικής και ιμπρεσιονιστικής διάθεσης: έργα των Roussel και Fauré σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με πρελούδια του Debussy και τον περίφημο Gaspard του Ravel.

Σε μια ιδιαίτερη συναυλία, στην συνέχεια της παρουσίασης όλων των κοντσέρτων του Mozart για πιάνο και ορχήστρα, η ΑΣΟΝ θα συμπράξει στις 18 Μαΐου με τους Θοδωρή Ιωσηφίδη, Χρίστο Παπαγεωργίου και Δόμνα Ευνουχίδου σε τρία έργα, υπό την διεύθυνση του Παύλου Κόρδη. Η Δόμνα Ευνουχίδου πέραν από μία αξιοσέβαστη διεθνή καριέρα έχει να επιδείξει σπάνιο έργο τόσο ως παιδαγωγός όσο και ως ιδρύτρια εθνικών θεσμών που ενισχύουν νέους μουσικούς. O Θοδωρής Ιωσηφίδης, μετά από στιβαρές σπουδές, εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην μουσική δωματίου. Ο πολυσχιδής Χρίστος Παπαγεωργίου δίνει συναυλίες ως πιανίστας, συνθέτει, διευθύνει ορχήστρες, ενώ παρουσιάζει και ονομαστές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην δημόσια ραδιοτηλεόραση εδώ και δεκαετίες. Οι τρεις σολίστ θα παρουσιάσουν τα κοντσέρτα του Mozart σε λα μείζονα (KV 414), σε σι ύφεση μείζονα (KV 456) και ντο μείζονα (KV 415).

Ο πολυβραβευμένος νεαρός βιρτουόζος Γρηγόρης Ιωάννου, που ακολουθεί στις 25 Μαΐου, σπούδασε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί με επιτυχία σε όλες τις σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας. Ο Ιωάννου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ρωσικής μουσικής που εκτείνεται σε περίοδο 50 χρόνων: από τον διαλογισμό του Τσαϊκόφσκι, μέσω της Φαντασίας του Σκριάμπιν, και δύο σπουδών και της δεύτερης σονάτας του Ραχμάνινωφ, θα καταλήξει στην έβδομη σονάτα του Προκόφιεφ.

Η χαρισματική Αγάπη Τριανταφυλλίδη, μόνιμη κάτοικος Κολωνίας από το 2008, παίρνει την σκυτάλη την 1η Ιουνίου. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε σημαντικά ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ. Η Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μινιατούρες από την προκλασσική εποχή ως τον 20ό αιώνα: δύο σονάτες του Scarlatti, δύο έργα του Liszt, τις δύο πρώτες μπαλλάντες του Chopin, δύο σπουδές του Σκριάμπιν, τους 8 νησιώτικους χορούς του Κωνσταντινίδη και τους 3 αργεντίνικους χορούς του Ginastera.

Στις 8 Ιουνίου εμφανίζεται ο ιδιαίτερος Γιώργος Φράγκος από το Βερολίνο. Παράλληλα με τις σπουδές του, κέρδισε σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και εμφανίζεται τόσο σε ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές ευρωπαϊκές αίθουσες. O Φράγκος θα παρουσιάσει την τέταρτη παρτίτα του Bach, τις Εικόνες του Debussy, και την φαντασία σαν σονάτα του Δάντη του Liszt.

Ο κύκλος κλείνει με το ρεσιτάλ του διεθνούς Στέφανου Θωμόπουλου στις 15 Ιουνίου. Ο θεσσαλονικιός πιανίστας έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία με συναυλίες ανά τον κόσμο, τόσο σε ρεσιτάλ και μουσική δωματίου παραδοσιακής μορφής όσο και σε πειραματικές συναυλίες σε συνδυασμό συχνά με άλλες τέχνες, σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. O Θωμόπουλος θα παρουσιάσει στις 15 Ιουνίου ένα ρομαντικό -παρά τα έργα του 20ού αιώνα!- πρόγραμμα με επίκεντρο τον Liszt: τις δύο μπαλλάντες του Liszt και μία παράφραση σε όπερα του Wagner, Le vent του Alkan από τον 19ο αιώνα, ενώ στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ θα ακουστούν η Μαντινάδα του Κουμεντάκη, τρία σύντομα κομμάτια του Ligeti και ο εμβληματικός Πετρούσκα του Στραβίνσκυ.

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte,

instagram: @topiano_stafortetou

διαβάστε περισσότερα
Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη θέση 15€ (δύο πρώτες σειρές της πλατείας)
Κανονικό 10€
Μειωμένο 5€ (ΜΟΝΟ στο ταμείο πριν από κάθε συναυλία)
Οικογενειακό 2 ενήλικες και 2 παιδιά (κάτω των 18) 20€
Πακέτο των πέντε ρεσιτάλ 40€
  • Θέσεις
    ΑΜΕΑ
  • Τρόποι
    πρόσβασης
Media
Παραγωγή

Στέφανος Νάσος

Διεύθυνση
Ακαδημίας 86
Πόλη
Αθήνα
T.K.
10678
Τηλέφωνο
-
Email
topianostafortetou@gmail.com
ΔΟΥ
Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ
116902890
Εκδηλώσεις
  • Γρηγόρης Ιωάννου - Ρωσικό Πιανόραμα - Πειραϊκός Σύνδεσμος
  • Αγάπη Τριανταφυλλίδη - Μινιατούρες - Πειραϊκός Σύνδεσμος
  • Γιώργος Φράγκος - Εικόνες - Πειραϊκός Σύνδεσμος
  • Στέφανος Θωμόπουλος - Aπό τον Liszt στον 20ό αιώνα - Πειραϊκός Σύνδεσμος